Уважаеми читателю,
Пред вас е една книга, сътворена от Силата. Аз не пишех – тя движеше ръката ми. Аз лично не бих могъл да напиша подобно нещо. Никому не е разрешено да говори на тази тема. Може да се разсъждава за края на света, за извънземните, за привържениците и противниците на каквото и да било, за всички недостатъци и пороци на обществото, дори за тайното световно правителство, което уж управлява света. Но за разбиването на самата система не бива да се говори. Това е табу. Чували ли сте някога за нещо подобно?
Тук не говоря за екологията на околната среда. Има друг, не по-малко сериозен проблем, тъй като той, без засега да се разкрива явно, заплашва най-ценното в човека – неговата свобода и индивидуалност. Това е въпросът за екологията на духа, който, кой знае защо, не тревожи хората. Вниманието им се отклонява към маловажни и несъществени въпроси, докато светът стремително се променя от обратната, невидимата страна. На пръв поглед изглежда, че нищо не става. Но всъщност нещо става.
Външно погледнато, сякаш всичко върви по реда си, цивилизацията се развива по пътя на техническия прогрес. В действителност обаче прогресът във формата, в която плодовете му носят полза за човека, вече е приключил и напредва в посока, изгодна за системата като самостоятелно развиваща се структура. Също като тумор системата активно се разраства, и то независимо от волята на човека. Фактите сочат, че процесът е излязъл извън контрол.
Какво означава това – способностите на човека се блокират, възможностите му рязко намаляват, за да не пречи на системата да се развива така, както на нея й изнася. А той не вижда и не чувства нищо, защото „операцията“ се провежда под упойка, в състояние на дълбок сън, за което пациентът пак нищо не подозира. В съзнанието му се внедрява кодът:
Стой на работното си място, в клетката си, и натискай копчетата, както ти се полага. Създавай продукти за системата и консумирай всичко, която тя ти дава. Подчинявай се на правилото на махалото: „Прави като мен“. Следвай принципа на социума: „Щом всички правят така, значи е правилно „. И не си и помисляй да излезеш от общия строй. Но най-важното е – бъди винаги на линия, в мрежата. Бъди в системата. Вслушвай се във входящия информационен поток. Участвай в общия хор кликвания и лайкания, за да резонираш винаги с паяжината, да бъдеш част от нея.
Не търси собствен път – ще те насочат. Не мисли, не си затруднявай мозъка – ще ти разкажат и покажат. Твоята работа е да се учиш да кликаш и да лайкаш на най-примитивното ниво, да си създадеш най-необходимите условни рефлекси, за да лайкнеш правилно на нужното място в нужното време – с бутона на мишката, с покупателната кошница или с изборната бюлетина. А когато дойде часът, бъди готов да попълниш многобройните редици на крачещите в общия строй, ще ти посочат накъде.
Представете си, че сте отишли на работа или в университета, а там – колективен сън. Всички се стремят да постигнат успех, но действат като насън, на нивото на някакви общоприети алгоритми и инстинкти. Вие също искате да успеете и да изпъкнете сред общата маса. Но как да го постигнете, щом сте редово винтче, крачещо в общия строй? Сега всички са образовани, всички знаят „тайната“. И вие я знаете. Но какво от това? Какво предимство имате пред останалите? Никакво. Шансовете ви са прекалено малки.
По същество техногенната система е деструктивна както по отношение на биосферата на нашата планета, така и за човека. Но тъй като в света всичко се стреми към равновесие, затова на всяко действие, нарушаващо хармонията, винаги се намира противодействие. Именно в този двубой се ражда Силата, за която споменах. Не става дума да се разруши системата. Най-вероятно това не може да се направи, освен ако тя не разруши самата себе си или не бъде унищожена от някакъв природен катаклизъм.
Затова пък имате шанса значително да повишите качеството на своя живот, ако познавате принципите на системата и правилата на играта, които не са били обявени. Може да се намирате вътре в системата, да я използвате за своите цели и същевременно да не сте привързани към нея.
Сега си представете друга картина. Съзнанието ви е свободно и чисто. Енергията ви е с едно ниво над останалите. Престанали сте да мислите „като всички“ и да правите „като всички“. Излезли сте от строя, без да го напускате. Престорили сте се, че спите, но сте се събудили. Сега ви е пределно ясно, че всички наоколо спят, а вие сте бодър. Този, който излиза от общия строй, винаги получава предимства:
• Да погледне отстрани накъде крачат всички останали.
• Да се отърве от „уловките“ и стереотипите на социума.
• Да се научи да вижда и разбира онова, което другите не виждат и не разбират.
• Да спре стремежа си да бъде пръв и да стане уникален.
Когато се освободите от ограниченията и условностите, които ви е натрапила системата, ще се появи шансът да й отмъстите, че са нивелирали личността ви. Вие сте уникални, а вече сте и свободни.
Това е разкошна привилегия.
Използвайте я.