Чат в онлайн магазин ! Чат в сайт ! И пиша пръв на посетителите, завързвам разговор като досадните продавачки? Аййй, стига ве!

Добра идея за увеличаване броя на продажбите / клиентите е да се постави чат в онлайн магазин или фирмен сайт , предлагащ услуги. Но това само по себе си няма да доведе до особен ръст в броя на клиентите… Има една опция обаче, която позволява да пишеш на своите посетители в сайта. На тях им излиза съобщение, както и чуват звук. Ако им пишеш второ и трето, четвърто, пето съобщение, то те чуват съответно толкова звуци и им излизат толкова съобщения. Така можеш пръв да установиш комуникация с посетителите си, а когато тези посетители са потенциални клиенти или купувачи, то вероятността от ръст на продажбите и клиентите е значителна.
online-prodava4-konsultant
Реално може да се постигне ефекта на досадната продавачка от магазина, която обаче за някои от потенциалните клиенти наистина води до повече продажби. Специалното внимание към киента, консултацията му и т.н. определено може да увеличи шанса той да купи нещо или да стане клиент. Възможна е и незабавна връзка чрез фейсбук профили , което съвсем може да засили броя на продажбите, както и да доведе до последващо връщане на посетителя на сайта.

Как да инсталирам чат в онлайн магазин?

Инсталирам и конфигурирам такъв чат, пишете ми и ще се погрижа да имате такъв.

Как да пиша на посетителите в сайта ми (магазина ми) пръв, преди те да са ми писали?

Чата си има специален раздел в менюто, в което виждате незабавно присъствието на нов потребител. Можете да видите негово IP и да проверите от кой град е този човек. Съответно кликате и пишете само и единствено на този посетител. Другите не виждат разговора между Вас.

Как да разбера от кой град е посетителя на сайта ми?

Посетителят на сайта Ви има IP адрес. Дори да не си е платил за статичен IP адрес, то обикновено се вижда от кой град е чрез инструмент за получаване на данни за съответният IP адрес. Необходимо е да напишете просто в Гугъл whois ip и ще ви излязат подходящи сайтове, чрез които да проверите от кой град е посетителя на сайта Ви.