приятелство с гугъл

Предлагам изработка и ПОДДРЪЖКА НА РЕКЛАМА В ГУГЪЛ GOOGLE ADWORDS

Имам опит в продължение на 5-6 години с около 10 различни бранша.

Виждам, че все повече се предлага като услуга последно време, а в Западна Европа и САЩ е разпространено от край време.

Принципно е лесно човек да си направи такава кампания, но е лесно и да плаща двойно-тройно, вместо да излиза изгодно за собственика.

Много лесно е и да е неефективна кампанията.

Принципно виждам, че се предлага и на ниски цени тази услуга. Там е работата обаче, че това е отговорна работа. Тънък и неудобен е момента през кой ще минават парите… дали изцяло ще ми ги давате на мен и аз ще правя рекламата или аз ще управлявам Ваш профил…

Съществуват и притеснения да не се злоупотреби с кампанията като:

– се направи много голяма и с много рекламни групи, като една от всички рекламни групи е към друг сайт – кражба на пари

– да си взима човека, който я е изработил половината пари, ако минават през него

– нямате ли достъп до кампанията си и не можете ли да гледате статистиките, значи реално няма как да знаете колко пари се плащат на гугъл, колко взима създателят й

Възможно е да бъдете лесно подведени за цената на клик, когато тя е свалена изкуствено с ниски цени на клик от дисплейната мрежа и показване на общи цени на клик.

Всичко това налага по-високо заплащане за поддръжка на рекламната кампания – минимум 100 лв. за изработка и първоначално нагласяване, така че да има ефект – може да отнеме седмица. Даже 200 лв. не са много за това.  След това периодично следене на рекламата месеци на ред – това вече може да се прави и за 30-50 лв., но ако всичко върви гладко. Това е моето предложение. Така мисля, че би се работило сериозно.

Естествено, ако една фирма плаща 2 000 лв. или 10 000 лв. на adwords месечно би трябвало да предложи по-голяма сума за изработката и поддръжката, за да се подходи по-сериозно.

Поддръжката на рекламата в гугъл може да е идеална освен това, но да няма хванати клиенти – това зависи от сайта и фирмата. Може и обаждания да няма, за това пак не е виновен задължително човека, който я е изработил.