Гугъл и Фейсбук (Инстаграм) нямат твърди цени на месец, всеки си определя сам колко да плаща. Колкото дадеш, толкова ти взимат. Но ако плащаш повече, имаш силна реклама, ако плащаш съвсем малко, възможно е да няма никакъв ефект. Въпреки че има изключения.

Цените за реклама в интернет извън Гугъл и Фейсбук (Инстаграм) са общо взето по няколко стотин лева минимум.

Изработката на сайт върви между стотици и хиляди лева за стандартен сайт презентация на фирма или онлайн магазин. За класиране на сайт на първите позиции парите може и да са сериозна сума, има и разходи.

От 10 лв. на час до 250 лв. на час е цената за труда на специалист. Има лесни неща, които всеки с компютър или смартфон може да направи. 10 лв. на час е възможна ниска цена. Има и сложно проблеми със сайтовете, програмния код и връзка със сървърите, които могат да изискват много високо заплащане, а и дори дам давате 250 лв. на час пак може трудно да се намери човек да реши сложен проблем.

Моята цена минималната за нов клиент е 300 лв. чиста печалба за мен, често има и разходи.

Оферта 1 ниско качество 300 лв, средно качество 800 лв. , високо качество 2 000 лв. Професионален проект на европейско ниво – от 3 000 до 17 000 лв. на месец за труд и време от специалист.

ЗАПЛАЩА МИ СЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

А на Гугъл, Фейсбук и др. се заплаща отделно, може и сами, може и аз, както Ви е удобно…

КРАЙНА ЦЕНА С ВСИЧКИ РАЗХОДИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА РЕКЛАМА И РАЗХОДИТЕ ЗА РЕКЛАМА С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ЗАПЛАЩАНЕ НА ЧАСТИ: 1000 лв. ниско качество, 2 000 лв. средно качество, от 3 000 лв. нагоре е високото качество и силната реклама в интернет

Минимумът е само 300 лв. предварително. На Гугъл, Фейсбук, alo.bg и др. може да плащате отделно с ваша дебитна карта, стига да се справяте.

Ако аз правя всичко и аз плащам на Google и Facebook , по 500 лв. – 1000 лв. ми пращате предварително и аз ви пускам реклама навсякъде и аз Ви плащам с моя дебитна карта на Гугъл, Фейсбук, alo.bg, olx и други….

Управление на реклама в интернет на приятелски начала за клиенти, които са ме препоръчали

Цени за препоръчани клиенти, на приятелски начала, когато ми имате доверие и аз ви имам доверие, трябва да знам кой ме е препоръчал, са по Ваша преценка. Изпращате ми пари, пускам ви реклама и работя по сайтовете и интернет представянето ви. Пращате на части парите, за да сме спокойни. За стартиращи може да трябва по 300 лв. ако искате скъп сайт. За заможни компании по минимум 500 – 1 000 лв. трябва да ми пращате след уговорка.

Цени за непознати клиенти или при липса на доверие може да включват договори.

Цена за консултация по телефона на нови, непознати клиенти е минимум 50 лв., заплаща се предварително, не извършвам безплатни консултации…

Времето на час, за което плащате, включва и общуването с вас и обясненията, както и първоначалния пазарлък преди да платите. Това може да е за няколко дни работа или за няколко месеца, зависи кога и колко ви се налага да се занимавам.

Абонаментно плащане (клиентите и работидателите на граждански договор са с предимство пред всички!):

Разходи, които често имам: Името на сайта ви , примерно vodomericom e между 30 лв. и 100 лв. на година.

Една година сайта Ви да е нон стоп на сървър за интернет е от минимум 100 лв. до стотици на година.

Изработка на wordpress сайт – минимум 250 лв. Средно 350 -700, добър сайт е 1600 лв. На европейско ниво професионален проект е над 2 000 лв.

Изработка на фейсбук страница – 100 лв. Но ако тя се развива, а не си я управмявате сами, то вече доплащате на час.

За друго се обадете…

Цена за популярни корпорации и брандове – предварително 5 000 лв. и 7% в последствие от парите за реклама, които ще платим на Google, Meta и други…

За управление на рекламни кампании с големи бюджети, минималния ми хонорар е 500 лв. предварително и 10% от парите за реклама, които ще платим на Google, Facebook, Instagram и т.н. Имайте предвид, че добрият специалист и талантливият рекламатор може с десет пъти по – малко пари да постигне 30 пъти по – добър резултат от аматьора. Или поне с 2 пъти по – малко пари 5 пъти по – добър ефект, или да Ви спести в дълготраен план огромни суми, или да създаде реална реклама, а не както мнозина си въобразяват, че рекламират, а всъщност просто хвърлят пари в грешна посока…

Гугъл и Фейсбук нямат твърди цени на месец, час или нещо такова. Плаща се, колкото имате, колкото давате, толкова ви взимат. Колкото повече плащате, толкова по – силна реклама имате, но добрата настройка на рекламата понякога е много важна, може да ви спести пари или да направи рекламата ви от безполезна – наистина ефективна. Понякога, колкото и да се мъчите със сложни настройки, те няма да имат кой знае какъв ефект, всеки случай си е индивидуален.

За рекламата в Гугъл се плаща на клик, може да е 5 ст. клика, може да е 50 ст. клика, може да е 5 или 8 лв. клик / натискане върху вашата реклама и попадане на ваш потенциален клиент при вас. Възможни са дни с по десетки левове само на един клик при отпусната настройка на реклмата. Кликовете идват от търсачката на гугъл или от банери с ваша реклама в хиляди сайтове, навсякъде в интернет. От смартфони, таблети и компютри. От хора в различни точки на държавата и света. И е много важно това да се настрои прецизно, а и понякога да се наблюдава и проверява дали е ок, защото в дългосрочен план ще ви излезе през носа една лоша настройка на рекламата в Гугъл като може да хвърлите много пари излишно. Хората плащат хиляди на Гугъл за реклама.

Цената за реклама във фейсбук/инстаграм/уотс ъп е от около 100 долара за около 30 000 потенциални клиенти, но потенциалния клиент на фейсбук не е толкова тежък като потенциалния клиент в търсачката на Гугъл. Освен това, ако сметнете, ще ви трябват хиляди долари да обхването голяма част от българите с фейсбук реклама. Но на теория някой може и с 50 долара да има успех. В търсачката на Гугъл клиента търси да даде пари на някой за това, което иска. Във фейсбук човек си чопли носа и чуди какво да прави и вижда реклама, която може и да е това, което търси да купи или да плати за него. Ама може и вече вчера да е платил и днес да вижда такива реклами или въобще да не смята да плаща за това, а само да се е образовал колко струват хладилниците примерно.

От друга страна всички почти са в социалните мрвжи и рекламата чрез Instagram и фейсбук също продава и напомня за вас на вече посетили сайта ви наскоро хора. Рекламата във фейсбук може да е за десет долара само, а може като някои да плащате и десетки хиляди долари на фейсбук.

Но освен сайт, по – важното е неговата реклама в интернет, в социалните мрежи и чрез Гугъл.

Фейсбук (facebook), Инстаграм и Гугъл (гугал, google, гогле, гоогле) взимат, колкото им дадете. Рекламата там е опасна, има вариант да профукате лесно и бързо пари. Често 70-80% от парите ви са безсмислено насочени за харч там. Трябва много да се мисли, експериментира, разцъква. И да имате талант за това. Понякога, за някои, не трябва да плащате въобще. Понякога се налага да плащате прекалено много. Важно е да се подходи внимателно и да се направи всичко интелигентно.

Съществуват бизнеси, които може да стартирате и развиете успешно чрез реклама в Гугъл, Фейсбук или с обяви в сайт за обяви само с 500-1000 лв. с включени всички разходи за сайт и за реклама.

Обаче за някои фирми и определени бизнес нисши е необходимо понякога да се плаща хиляди или десетки хиляди за реклама и за работата по сайта/онлайн магазина, за да им върви и всичко да е успешно. Но може да се заплаща няколко пъти или многократно по малки суми, не е задължително наведнъж да платите огромна сума, може да ги изпращате на части след като сте се убедили, че се работи или че рекламата има ефект.

.

.