Цените са по договаряне. Задължително трябва да ми платите нещо предварително.

Моят хонорар е между 10 лв. и 50 лв. на час. Ако примерно 20 лв. на час (при много часове и постоянна ангажираност може да е 15 лв. или дори 10 лв. на час). Това значи, че около 10 часа работа по вашия сайт, реклама в Гугъл или Фейсбук прави между 100 и 500 лв. Заплаща се предварително и в това време е включено и общуването с вас и обясненията. Това може да е за няколко дни работа или за няколко месеца, зависи кога и колко ви се налага да се занимавам. Друг вариант… може да се договорим за по 100 лв на месец или 300 лв. на месец, или 3 000 лв. на месец, или 10 000 лв. на месец, колкото повече ми плащате, толкова повече време ще ви отделям и толкова повече пари ще плащам за необходимите разходи. Примерно една препоръка-линк към Вашият сайт от dir.bg струва 400 лв. които аз трябва да платя.

Разходите за заплащане за рекламата на Гугъл, Фейсбук и т.н. може, ако държите, да си ги плащате вие сами, като за целта трябва да имате дебитна банкова карта. В нея, от съображения за сигурност, не трябва да държите големи суми. Необходимо е минимум няколко стотин лева да заплатите, трудно се постига някакъв добър ефект с малко пари за реклама. За управление на рекламни кампании с големи бюджети, минималния ми хонорар е 500 лв. или по договаряне.

BG50 UBBS 8002 1017 5328 50

Бойко Николаев Костадинов към банка ОББ

Изработка на сайт от само 100 лв. до 2 500 лв. Колкото имате, за толкова ще Ви направя. Но сайт, който ще се класира добре в Гугъл, ще е между 1 500 лв. и 6 000 лв.

Гугъл и Фейсбук нямат твърди цени на месец, час или нещо такова. Плаща се, колкото имате, колкото давате, толкова ви взимат. Колкото повече плащате, толкова по – силна реклама имате, но добрата настройка на рекламата понякога е много важна, може да ви спести пари или да направи рекламата ви от безполезна, наистина ефективна. Понякога, колкото и да се мъчите със сложни настройки, те няма да имат кой знае какъв ефект, всеки случай си е индивидуален.

За рекламата в Гугъл се плаща на клик, може да е 5 ст. клика, може да е 50 ст. клика, може да е 5 или 8 лв. клик / натискане върху вашата реклама и попадане на ваш потенциален клиент при вас. Кликовете идват от търсачката на гугъл или от банери с ваша реклама в хиляди сайтове, навсякъде в интернет. От смартфони, таблети и компютри. От хора в различни точки на държавата и света. И е много важно това да се настрои прецизно, а и понякога да се наблюдава и проверява дали е ок, защото в дългосрочен план ще ви излезе през носа една лоша настройка на рекламата в Гугъл като може да хвърлите много пари излишно. Хората плащат хиляди на Гугъл за реклама.

Цената за реклама във фейсбук/инстаграм/уотс ъп е от около 100 долара за около 30 000 потенциални клиенти, но потенциалния клиент на фейсбук не е толкова тежък като потенциалния клиент в търсачката на Гугъл. Освен това, ако сметнете, ще ви трябват хиляди долари да обхването голяма част от българите с фейсбук реклама. Но на теория някой може и с 50 долара да има успех. В търсачката на Гугъл клиента търси да даде пари на някой за това, което иска. Във фейсбук човек си чопли носа и чуди какво да прави и вижда реклама, която може и да е това, което търси да купи или да плати за него. Ама може и вече вчера да е платил и днес да вижда такива реклами или въобще да не смята да плаща за това, а само да се е образовал колко струват хладилниците примерно. Рекламата във фейсбук може да е за десет долара само, а може като някои да плащате и десетки хиляди долари на фейсбук.

Но освен сайт, по – важното е неговата реклама в интернет, в социалните мрежи и чрез Гугъл.

Фейсбук (facebook), Инстаграм и Гугъл (гугал, google, гогле, гоогле) взимат, колкото им дадете. Рекламата там е опасна, има вариант да профукате лесно и бързо пари. Често 70-80% от парите ви са безсмислено насочени за харч там. Трябва много да се мисли, експериментира, разцъква. И да имате талант за това. Понякога, за някои, не трябва да плащате въобще. Понякога се налага да плащате прекалено много. Важно е да се подходи внимателно и да се направи всичко интелигентно.

Съществуват бизнеси, които може да стартирате и развиете успешно чрез реклама в Гугъл, Фейсбук или с обяви в сайт за обяви само с 500-1000 лв. с включени всички разходи за сайт и за реклама.

Обаче за някои фирми и определени бизнес нисши е необходимо понякога да се плаща хиляди или десетки хиляди за реклама и за работата по сайта/онлайн магазина, за да им върви и всичко да е успешно. Но може да се заплаща няколко пъти или многократно по малки суми, не е задължително наведнъж да платите огромна сума, може да ги изпращате на части след като сте се убедили, че се работи или че рекламата има ефект.

.

.