БЪДИ НАЯСНО КАКВО ИСКАШ!

КАКВО ДА ПОМИСЛИМ ПРЕДИ ДА СТАРТИРАМЕ ОНЛАЙН МАГАЗИН ИЛИ ОНЛАЙН БИЗНЕС ПОД КАКВАТО И ДА Е ФОРМА…

ДОБРЕ Е ДА СМЕ НАЯСНО С НЕЩАТА ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ДОРИ И ПРЕДИ ЗАХВАЩАНЕТО С ИЗРАБОТКАТА НА САЙТА

Обикновено повечето интернет предприемачи или онлайн бизнес ентусиасти разучават кое колко струва. Преценяват колко ще им е печалбата и и колко ще са им разходите… и се захващат с някоя своя идея за бизнес чрез интернет. Даже май в България повечето хора се интересуват само колко ще са им разходите и, ако им се намират толкова пари, се впускат в действие и харочове, ангажиране на персонал дори и т.н.

А е добре човек психологически да обмисли нещата преди да се впусне в действие, преди да ангажира някоя фирма за сайтове и реклама, опази Боже sео оптимизатори…; преди да се набутат пари за сайт, за реклама в Гугъл (обикновено сами даже си я правят хората рекламата, те могат всичко, майстори са и спецове по всичко, спонсорират Гугъл…).

Една добра подготовка преди да се захване човек може да са няколко книги, които да се попрочете.

Ето например една книга, която можете да използвате още преди да си поръчате:

а)

ИЗРАБОТКА НА САЙТ

б)

ИЗРАБОТКА НА ОНЛАЙН МАГАЗИН

в) и други подобни

Тази книга ще даде добра тема на размисъл и даже полезни съвети на всеки, който иска да се впусне в онлайн бизнеса:

zx620y348_267572

Например според Вас кое е по-изгодно – да се плати на фирма или да се наемат хора за изработката на сайт?

Според авторът по-скъпо излиза да се наемат служители, докато да се работи с външни подизпълнители – фирми, фрилансъри и т.н. е значително по-евтино.

Ако обаче все пак наемате хора, има изключително забавни психологически съвети за потенциалните ви ай ти специалисти. Ако Вие самият сте айти отдаден ентусиаст, това може би няма да Ви е толкова полезно, но ако не ви е страст да ръчкате някакви неща в интернет, то определено може да сте изненадани какви странни птици са айти спецовете и програмистите. По принцип е много трудно да се намери нормален и обикновен такъв кадър, обикновено са от шантави по-шантави този тип хорица.

Книгата е малко старичка и някои неща не са толкова актуални от гледна точка на скучните технически детайли, но пък има вечни психологически съвети, които ще важат още стотици години или докато има интернет и хора, които работят в тази сфера и или предлагат услуги свързани с вашият онлайн бизнес.

Препоръчвам я на всички!